18 november 2016
Hier volgt een fotoimpressie van de conferentie Werken Zorgen Samen die gisteren plaatsvond in Cultuurhuis Wherelant.

Mieke (1 van 14) Mieke (4 van 14) Mieke (5 van 14) Mieke (6 van 14) Mieke (11 van 14) Mieke (14 van 14)

21 oktober 2016
Conferentie over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid op donderdag 17 november

Donderdag 17 november vindt de conferentie Werken Zorgen Samen plaats in Cultuurhuis Wherelant te Purmerend van 15:30 tot 17:00 uur met afsluitend een netwerkborrel. Tijdens deze conferentie kunnen bedrijven kennismaken met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Er zijn nu 2,6 miljoen mantelzorgers in Nederland, dat betekent dat 1 op de 6 werknemers een werkende mantelzorger is. Dit aantal zal de komende jaren groeien door de participatiesamenleving en vergrijzing. 40% van de werkende mantelzorgers voelt zich overbelast. Wanneer er geen aandacht is voor werkende mantelzorgers, dan is de kans op ziekteverzuim groot.

Ziekteverzuim is te voorkomen met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Via praktijkverhalen geven we informatie over wat dit beleid inhoudt en wat het oplevert. Nicolien van Duinen, Directeur HR van Renault Nederland, is uitgenodigd om te vertellen over haar ervaring met mantelzorgvriendelijk beleid. Werken Zorgen Samen is een project van de Regionale Stichting WonenPlus. Het project geeft de mogelijkheid om dit jaar met organisaties in Purmerend, Landsmeer, Edam-Volendam en Zeevang aan de slag te gaan om gezamenlijk een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid op te stellen en in te voeren. U kunt kosteloos van deze expertise gebruik maken door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Bij de conferentie zijn bedrijven uit heel Nederland welkom. Opgeven kan door een email te sturen naar Shannon Leloux via s.leloux@rswp.eu en daarin uw naam, functie en naam van uw organisatie te vermelden. Deelname is kosteloos. Meer informatie vindt u op www.werkenzorgensamen.nl.

12 oktober 2016
Tijdens het WMO event ‘Sterk in je werk in het nieuwe sociale domein’ op 6 oktober gaf Shannon Leloux en presentatie over ons project. In de onderstaande video vind je een compilatie van het event.


17 augustus 2016

De T-shirts voor de T-shirt-doorgeef-campagne van het project Werken Zorgen Samen zijn binnen!
Met dit project willen Shannon en Roos organisaties in Purmerend, Landsmeer, Edam-Volendam en Zeevang enthousiast krijgen voor een mantelzorgvriendelijk beleid en praktisch ondersteunen bij de invoering daarvan. Daarbij willen ze ook de positie van werkende mantelzorgers uit de betreffende gemeenten versterken door hen bewust te maken van de mogelijkheden om werk en mantelzorg te combineren.

Voor de campagne zullen ze werkende mantelzorgers, werkgevers, HR medewerkers en beleidsmedewerkers vragen naar hun ervaringen, ideeën en tips betreffende het combineren van werk met mantelzorg. Daarna geven zij een T-shirt aan een andere betrokkene bij dit onderwerp. Ben je benieuwd naar deze portretten? Hou onze website en twitterpagina in de gaten!
Werkende mantelzorgers: we zorgen samen dat het werkt!

Foto: Projectleider Shannon Leloux (links) en projectmedewerker Roos Hogervorst in de nieuwe T-shirts voor de T-shirt-doorgeef-campagne.

2


15 augustus 2016

Twee bijeenkomsten in september voor werkende mantelzorgers

Om werk en de zorg voor een ander te combineren leveren veel mantelzorgers vrije tijd, geld of vakantiedagen in. Sommigen zoeken zelfs een andere baan of stoppen met werken. Komt u dit bekend voor en vindt u het best lastig om alle ballen in de lucht te houden?

Komt u dan naar één van de twee bijeenkomsten ‘Werk, mantelzorg en tapas’. Op donderdag 8 september van 18:30 tot 20:00 uur in Purmerend (Cultuurhuis Wherelant) of op donderdag 15 september van 18:30 tot 20:00 uur in Landsmeer (Dienstencentrum Landsmeer) bent u van harte welkom. Deelname is kosteloos en voor tapas wordt gezorgd!

Meld u nu aan door een email te sturen naar s.leloux@rswp.eu onder vermelding  van de informatiebijeenkomst ‘plaatsnaam’, en uw naam, telefoonnummer en emailadres.
Wellicht kent u nog een andere werkende mantelzorger, die is ook van harte welkom!
Wilt u niet naar de bijeenkomst, maar wel informatie ontvangen? Meld u dan aan als werkende mantelzorger op www.werkenzorgensamen.nl.

purmerend_01 landsmeer_01


23 juni 2016
Volg ons nu op twitter!
twitter-1024x1024


19 mei 2016
Artikel in Alle mensen! Zorg & Welzijn, editie Waterland.  4e jaargang, nummer 2. Mei t/m september 2016
image


12 mei 2016
Radiouitzending Purplus Magazine. 


2 mei 2016

Artikel in Regiozaken Purmerend, Waterland en omstreken. Jaargang 28, nummer 3. April 2016.
Artikel regiozaken