Conferentie foto

Donderdag 17 november 2016 vond de Conferentie Werken Zorgen Samen plaats in Cultuurhuis Wherelant te Purmerend. 1 op de 6 werknemers in Nederland is tegelijkertijd mantelzorger. De combinatie werken en zorgen kan uitdagingen opleveren en 40% van de mantelzorgers voelt zich overbelast. Tijdens de conferentie maakten bedrijven kennis met wat een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid inhoudt en wat het oplevert, door middel van praktijkvoorbeelden van Renault Nederland en BSB Hoorn. Richard Quakernaat, wethouder van gemeente Landsmeer opende de conferentie. “Er komen steeds meer mantelzorgers bij en het is van belang dat er ook binnen bedrijven aandacht is voor de werkende mantelzorger.” Wil Spanjer trad op als dagvoorzitter.

Werken Zorgen Samen is een project van de Regionale Stichting WonenPlus en wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland. Projectleider Shannon Leloux deed een quiz met de aanwezigen en daaruit bleek dat veel mensen de kwestie nog verkeerd inschatten. “Mantelzorgvriendelijk beleid is een win-win situatie voor zowel de werkende mantelzorger als de werkgever, maar het is van belang dat werkgevers op de hoogte zijn van de cijfers om het belang van dit beleid ook in te zien.”

Renault Nederland heeft een officiële erkenning als mantelzorgvriendelijk bedrijf. Nicolien van Duinen, HR Directeur, was uitgenodigd om te vertellen hoe dit is gekomen. “Voor werknemers met kinderen is er van alles mogelijk binnen ons bedrijf, maar op een bepaald moment dacht ik: dit is ook nodig voor de mantelzorgers binnen ons bedrijf. Toen ben ik met behulp van Mezzo aan de gang gegaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Het hoeft niet veel geld en tijd te kosten om dit beleid te implementeren binnen het bedrijf, het gaat vooral om bewustwording. Wij organiseren zo nu en dan een lunch met de leidinggevenden om het onderwerp weer aan te snijden. Het levert vooral heel veel betrokkenheid van werknemers op en omdat dit beleid ziekteverzuim voorkomt, behouden we kennis en ervaring binnen het bedrijf.”

Gerard Baan, directeur van BSB in Hoorn, vertelt hoe hij zonder een erkenning, wel aandacht heeft voor mantelzorgers in zijn organisatie. “Betrokkenheid is heel belangrijk binnen onze organisatie. Dat betekent ook dat je als werknemer moet aangeven als er iets is of als je bijvoorbeeld in een spagaat zit tussen werk en zorg. Vervolgens gaan we samen zitten om te kijken naar de beste maatwerkoplossing in die specifieke situatie.”

Werken Zorgen Samen maakte het voor bedrijven in de regio Purmerend, Edam-Volendam en Landsmeer mogelijk om in 2016 kosteloos begeleid te worden naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.